Wildflower Bluets – Growing Bluets Quaker Ladies

Du kan bli hyggelig overrasket over å finne voksende blueter i et nærliggende skogland, eller dukke opp andre steder i landskapet. Informasjon om blomsterblåser finner du i denne artikkelen.

Wildflower Bluets - Growing Bluets Quaker Ladies

Du kan bli overrasket over å finne voksende blueter i et skog i nærheten eller dukke opp andre steder i landskapet. Hvis du ser på nettet for å finne ut hva de er, kan du lure på, «Hvorfor kalles blueter Quaker-damer? ” Info om blomsterblått sier at de små små haugene med himmelblå blomster er så navngitt fordi formen deres ligner den på hattene som en gang ble brukt regelmessig av kvinner i Quaker-troen.

Annen info sier at de ’ re kalt Quaker lady bluets fordi den bleke fargen på blomsten ligner på nyanser av stoff som brukes til å lage kjoler som bæres av Quaker damer. Uansett årsak til navnet, er det en sjarmerende tillegg å finne wildflower bluets i hagen eller hagen din.

Quaker Lady Bluets

Det vanlige navnet på wildflower bluets refererer selvfølgelig til fargen på de små, haugende klumpene av blomster, tolket fra latin (caerulea, fra caeruleus). Også kalt azurblå blomster, noen varianter er hjemmehørende i de sørlige områdene i Canada og Nova Scotia.

De flerårige blomstene er lett synlige i New England om våren, og finnes så langt sør som Florida og Texas. De bittesmå blomster av Quaker lady bluets kan også være i nyanser av hvitt eller rosa, med gule sentre.

Wildflower Bluets - Growing Bluets Quaker Ladies

Bruksområder for Bluets in the Garden

Quaker lady bluets selvfrø rikelig og når du ser et standpunkt fra dem, vil du sannsynligvis finne flere voksende blueter når sesongene går. Wildflower bluets finnes ofte i lett skygge skogkledde områder, men ettersom frø spres av vind og fugl, vil du finne dem som vokser i andre områder også.

Bluets i hagen er et effektivt grunndekke under høyere vårblomstrende blomster. Botanisk kalt Houstonia caerulea, Quaker lady blåter blomstrer mest rik på våren, men noe blomstring fortsetter gjennom sommer og høst. Bare områder i landskapet ser ut til å være dekket med et blått teppe når massene av disse blomstene er i blomst.

Gartneren kan lett bli transplantert, og kan bruke blomsterblåser til å omringe springbrett, stige hageveier eller følge med flerårige villblomster i hage. For å flytte klumper av den lille blomsten til et annet område, graver du dem og plantes på en overskyet dag.

De foretrekker fuktig, organisk jord som er svakt sur, for eksempel jorden der de vokser i skyggefulle skogsområder. Planter blåetter på solfylte eller skyggefulle steder, og unngå varm ettermiddagssol.

Når de bløte blomstrene dukker opp i hagen din, vil du ’ kunne forklare, og hvorfor kalles blueter Quaker-damer ” ; og eventuelt dele noen få klumper med hagevenner.

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: